Silvestr roku 1999 probíhal v mnoha domácnostech s velkým očekáváním, co nám počátek nového milénia vůbec přinese. Jedno však bylo jisté už od prvopočátku. Nebývalý stres. Namísto, aby lidé vzali rozum do hrsti a dokázali se dohodnout a rozdělit mezi sebou své zisky, jedni hromadí a druzí strádají. Odvrácená strana konkurenčního boje totiž vnáší do lidské společnosti nový prvek – civilizační choroby.
kola u kostela

Je prokazatelné, že stres je největším zabijákem, teprve daleko za ním promlouvají vlivy nevhodné stravy a nedostatku pohybu. Každý zkušený lékař, psycholog nebo výživový poradce vám řekne, že sníte-li k obědu vepřo knedlo zelo, zapijete jej plzeňskou dvanáctkou a pochutnáte si na něm v poklidné atmosféře, v očekávání pohodového dne, rozhodně vám neublíží tak, jako s nechutí konzumovaná pohanková kaše, ve spěchu a s existenčními obavami.
půjčovna jízdních kol

Jakmile onemocníte, můžete navštěvovat lékařské ordinace nebo lidové léčitele, přičemž v tom základním se obě léčebné metody shodnou: eliminujte stres, jinak léčba nebude účinná.

Ono se to řekne, eliminovat stres, když se na vás valí ze všech stran požadavky, příkazy, zákazy a nařízení. Jednou z možností, jak efektivně proti stresu postupovat, je čerpání dovolené a volné víkendy. Jakým způsobem je budete trávit, záleží na každém z vás a tady je každá rada drahá.

Je známo, že vynikajícím lékem na trudomyslnost je spánek a pohyb. Dopřát si denně alespoň 8 hodin spánku je základ, a pokud budete ulehat každý den ve stejnou hodinu, vytvoříte si solidní základnu, od níž se pak můžete odrazit.
půjčovna kol

Pořiďte si kolo

Ale ne ledajaké. Aby bylo možné se s ním pohybovat i po lesních cestách a v kopcovitém terénu, sáhněte po kole horském. Vybavte jej blatníky do deště, nosičem a alespoň jednou brašnou, do které naskládáte svačinu. Na kole byste měli mít volná záda, zapomeňte tedy na cyklistický batoh, i když se na reklamním prospektu tváří sebelépe .

Nemusíte mít nutně speciální oděv, stačí docela obyčejná tepláková souprava, ve které se budete cítit pohodlně, nebo šortky a tričko, případně bunda či pláštěnka, podle počasí a ročního období.

Dopřejte si rekreační cyklistiku každý den, nebo alespoň obden, a nemusíte lámat rekordy, stačí ujet jen pár kilometrů pro dobrý pocit. Změní se vám pohled na svět, způsob myšlení a zcela nepochybně i odolnost vůči stresu.