Montáž nábytku v Praze může za vás provést stěhovací firma, a to dokonce i tehdy, nepůjde-li přímo o stěhování. Mohou to být situace, jako např. sestavení zakoupeného nábytku v podobě stavebnice, smontování a instalace skříněk kuchyňské linky nebo přemístění částí nábytku v rámci jednoho objektu (patrového domu, kanceláří atp.) Kdy tedy povolat stěhovací firmu na výpomoc s těmito záležitostmi?

velký obývací pokoj

Netroufáte si na to sami – je mnoho důvodů, proč to vzdát, a mohou to být důvody oprávněné. Menší komodu se třemi zásuvkami byste možná zvládli, ale co velká šatní skříň z dřevotřísky, kde stačí drobná chyba a snadno poškodíte spojovací díly, takže nebude nábytek stabilní, bude se viklat a kývat.

nábytek v obýváku

Nemáte zdatné pomocníky – u práce s nábytkem velkých rozměrů se hodí někdo šikovný k ruce. Jste-li na to sami, pak je všechno obtížnější a někdy i dokonce skoro nemožné dojít ke šťastnému konci.

Nemáte čas – i některým šikovným a zdatným kutilům se někdy vyplácí přenechat práci někomu jinému a věnovat svůj čas jiným záležitostem, které jsou přednější a důležitější. Pro demontáž a montáž nábytku potřebujete nejen klid a vhodné nářadí, ale hlavně dostatek času, beze zmatku a bez stresu.

Obáváte se poškození – stěhovací firmy jsou obvykle pojištěné, je to jejich běžná praxe, což ocení každý, kdo se pouští do dobrodružství s názvem „stěhování“. Pojištění se vždycky hodí, tedy i tam, kde se nábytek rozebírá na jednotlivé díly, a kde stačí opravdu málo, aby ztratil na své původní hodnotě.

Chybí vám návod – chybějící návod u složitějších celků může leckdy zamotat hlavu i zkušeným profíkům. Nemějte však obavy, kdo se touto prací živí tak, aby uspěl v konkurenci, musí si umět poradit. I bez návodu lze rozebrat a znovu smontovat prakticky cokoli.

Je to moc složité – zakoupíte velkou nábytkovou sestavu, je tam i návod, všechno „voní novotou“, ale nejste zrovna technický typ a připadá vám tento úkol asi jako zdolání himálajské osmitisícovky bez kyslíkové masky. Tak tu masku neshánějte a raději kontaktujte stěhovací firmu.