Módní trendy pronikají i do zájmových činností. Například v golfu, myslivosti, ale i kynologii najdete spoustu zajímavých modelů. U těchto druhů oděvů se spolu snoubí praktičnost a pohodlí, společně s estetickou stránkou. Přesto i móda v zájmových činnostech má svá pravidla a styl.
golfistka na hřišti.jpg
Golfová móda
Golf je nákladným koníčkem. K tomu patří i vyšší pořizovací cena příslušného oděvu. Sportovní oblečení, zvláště golfová móda, prošla v posledních letech poměrně velikými změnami. Oděvy jsou vyráběny z velmi kvalitních materiálů a od toho se odvíjí jejich pořizovací cena. Golfová móda, je pro prodejce výnosným artiklem. K výrobě se používají savé, pot odvádějící, prodyšné a nemačkavé materiály. Stěžejním prvkem golfového oblečení je tričko s límečkem. Golfistu bez trička s límečkem si jen stěží dovedeme představit. Tričko je nezbytnou součástí outfitu. Za nepsaná pravidla platí, že na golfový trávník nepatří například džíny.
Dalším nezbytným doplňkem šatníku pro golfisty je kšiltovka nebo kšilt. Ten s oblibou volí ženy.
Podobné módní trendy, jako v golfu, vládnou v tenisu. Na své si přijdou zejména ženy, zvlášť při výběru tenisových sukní. Vybrat si můžete kousky od světoznámých značek až po ty levnější modely.
výcvik psů.jpg
Móda pro kynology
Podstatně rozdílné oblečení najdete v myslivosti a kynologii. Na rozdíl od golfu a tenisu, kde na oděvech vládne převážně bílá barva spolu s pastelovými, myslivecké a kynologické oblečení se naopak prezentuje tlumenými barvami v odstínech zelené, hnědé a šedé. To, ale na zajímavosti oblečení, nijak neubírá.
Kynologická móda dnes už není dávno fádní. Víceúčelové vesty a kalhoty z nepromokavých a odolných materiálů jsou opatřeny dostatečným množstvím větších kapes, sloužících k uložení výcvikových pomůcek. Typické pro tyto oděvy jsou dvojité zipy, vysoké límce a šňůry na stažení v pase. Všechny tyto zdánlivé maličkosti vás ochrání před nevlídným počasím v čase, který trávíte se svým čtyřnohým svěřencem venku nebo na cvičišti. Vycházkové oblečení je často ozdobeno motivy psích tlapek.