Někdy se musíme vzdát svých oblíbených moderních kousků, které odpovídají poslední módě, protože máme před sebou důležitou událost. Kam byste měli opravdu dobře vybírat oblečení?
·         Maturitní zkouška
·         Zkouška na vysoké škole
·         Státnice
·         Pracovní pohovor
Tím, že se slušně, vkusně a vhodně oblečete dáváte jasně najevo, že tužíte uspět, že tam nejste náhodou, a že si vážíte příležitosti, která vám byla udělena. V neposlední řadě jistě dáváte najevo, že si vážíte zkoušejících či personalistů nebo budoucích nadřízených.
podnikatelka s brýlemi.jpg 
U mužů je to samozřejmě snadné, protože jim stačí obléci čistý a vyžehlený dobře padnoucí oblek, košili a polobotky.
U žen a dívek je výběr oděvu již složitější. Často při výběru oblečení tápeme, protože už není běžné, aby se dodržovaly etické předpisy a v módě je takřka všechno.
Jak by tedy mělo být oblečení specifikováno, abyste byly správně oblečeny?
·         Elegantní
·         Minimalistické
·         Slušné
plešatý muž.jpg
 
Základní pravidla pro oblékání na důležité schůzky:
 
1.      Základním bodem by u oděvů žen měla být vždycky délka sukní. Ať už máte nohy sebekrásnější, nesmíte mít krátkou sukni. Dá se předpokládat, že tím nikoho neohromíte, ba dokonce upozorníte spíše na to, že je třeba prozkoumat důkladně vaše dovednosti či znalosti.
2.      Pokud nenosíte ráda sukně, můžete mít kalhotový kostýmek, kde by měly být kalhoty spíše rovného střihu z kvalitního materiálu v tmavší barvě. Pozor, pokud máte světlejší odstíny, aby vám neprosvítalo prádlo!
3.       Ve věci halenek a svršků je potřeba vždy zabránit tomu, abyste neměla hluboký výstřih. Vaše ramena by vždy měla být, a to samé samozřejmě platí pro vaše záda a břichu! Rozhodně nikdy nesmíte oblékat tílko a nesmí vám nikde koukat žádná část vaší podprsenky. Špagetová ramínka tílek či šaty tohoto typu musí být pro vás tabu!
4.      Pozor také na výběr obuvi. Nesmíte mít špinavé, odřené a okopané boty. To zkazí nejen dojem z obuvi a oblečení, ale i dojem z vás, jako z celku. Vaše lodičky by neměly mít jehlový podpatek, ten je dle vysoké etikety zakázán pro podobné pracovní schůzky. Stejně tak není možné mít holou špičku a nohy bez silonek.