Je úplně jedno kde žijeme, jestli se jedná o dům nebo byt. Důležité je to, co řeší snad každý z nás. Ano, zrovna máme na mysli úklid. Je to pro všechny z nás pouhá nutnost? Omyl. Pro někoho i lehce zvládnutá práce, kterou lze považovat za zábavu. Možná proto že je uklízení rychlé, dokonalé a hlavně s pomocí těch nejlepších elektrických zařízení. Pokud se zaměříme na takové běžné vysávání, pak jde o jakékoliv povrchy. Linoleum, koberec nebo jiný povrch skrývá spoustu různých nečistot. Od pouhého prachu po různé drobečky, zvířecí chlupy a jiné. Proto pro perfektní výsledek může být ideální právě dokonalý pomocník. Ten, s kterým se dostaví naše spokojenost už kvůli výkonu. A tak se nabízí otázka, který vysavač je tolik špičkový?
 vysavač na koberci
 
Bezsáčkový vysavač
Jedná se o klasický typ vysavače, který jak ukázal průzkum, není tolik oblíbený. Důvod je zcela jasný. Filtr, který je omyvatelný zadržuje všelijaké zachycené nečistoty. A právě vymývání je jednou z důležitých kroků. Tím také odpadají neustálé finanční náklady za pořizování výměnných sáčků. Vysavače však disponují vyšší účinností sání, protože zachytí i mikročástice. Každý bezsáčkový vysavač má bohaté příslušenství nástavců a kartáčů zaměřených například na čalounění nebo na naše zvířecí mazlíčky. O těchto variantách je známé, že jsou vhodné i pro alergiky.
 vysavač na vodu
Sáčkový vysavač
Obvyklá sáčková možnost domácího vysavače zaujme snad každého. Většina z nás určitě dobře zná výměnu naplněného papírového sáčku plného smetí. Svojí lehkou hmotností a tedy snadným přenášením využíváme sáčkový vysavač nejen v domácnosti, ale také v automobilech. Záporné na těchto typech bývá pořizování sáčků, které nejsou zrovna levné. Nyní se papírových vyrábí velmi málo. Proto jsou na trhu řekněme patentované sáčky, které jsou hygienické. Ty jsou však někdy naplněny skutečně rychle. A čím jsou plnější, tím klesá výkon.